Per tots aquests motius, l’educació musical és una prioritat a les escoles de NACE Schools, culminant cada fi de curs amb la International Music Week, un dels esdeveniments més importants dins de l’organització en el qual alumnes dels col·legis d’Espanya, França i Regne Unit es reuneixen per realitzar diferents activitats que culminen amb un gran concert.

Agora International School Barcelona comença el nou curs escolar amb la posada en marcha de dos grans projectes educatius: el Batxillerat Internacional i la Formació Professional Esportiva. Es tracta de dos projectes ambiciosos que afermaran el programa pedagògic que defineix a AIS Barcelona i que asseuran les bases de la consolidació definitiva del centre.

Tots dos projectes han tingut una acollida molt bon, tant entre les famílies com entre els alumnes externs matriculats i s’han convertit en un dels objectius principals d’aquest curs, juntament amb la millora i perfeccionament d’altres programes d’excel·lència i acadèmics ja iniciats durant el curs passat, com el programa internacional, l’augment en l’oferta d’activitats extraescolars o la participació dels alumnes en concursos externs.

Per a Andrés Rosás, director de l’escola, un altre dels grans reptes proposats per a aquest curs és «augmentar la immersió lingüística amb els nostres alumnes de Secundària». En tractar-se d’un col·legi relativament jove, «les generacions més antigues no s’han beneficiat tant com els més petits dels progressius increments que s’han dut a terme a nivell d’immersió lingüística», però no obstant això, el col·legi està donant passos per equilibrar aquesta descompensació amb l’ampliació d’assignatures impartides en anglès i hores auxiliars de conversa.

Durant els últims cursos, l’escola no ha parat de treballar fins a aconseguir un projecte educatiu NACE ferm i durador en el temps, que ha estat projectat i afermat i «ens ha permès créixer tant en nous programes d’excel·lència com en alumnat». També s’ha aconseguit consolidar l’equip docent, amb mínima rotació del personal garantint l’estabilitat del professorat, alguna cosa essencial en qualsevol projecte.

Entre els casos d’èxit duts a terme el curs passat, el director destaca la posada en marxa de l’Escola de Pares, una iniciativa que «ha tingut un gran acolliment per part de les famílies, i que ens ha permès tractar temes candents al món de l’educació, com l’ús de les noves tecnologies o aspectes més tradicionals com la disciplina del fill adolescent»; i també la implantació del projecte GAVEA d’ús de tablets a l’aula com a eina educativa a Primària, l’èxit de la qual en el desenvolupament suposa una excel·lent perspectiva per a la seva propera implantació als cursos de Secundària.

L’escola va obtenir així mateix molt bons resultats amb l’aplicació d’un programa de millora acadèmica basat en les tècniques d’estudi i la comprensió lectora; també amb el programa d’intel·ligències múltiples, que detecta en cada alumne els seus potencials individuals i les deficiències per poder fer un treball més individualitzat dia a dia; es va seguir avançant en la internacionalitat de l’escola amb intercanvis amb el col·legi de Stonar, viatges a l’estranger de final d’etapa o el projecte Connecting Cultures, que va ser guardonat als NACE Awards; i es va fomentar la participació social per etapes per crear en els alumnes més consciència social.

Però sens dubte l’esdeveniment més destacat viscut pel col·legi el curs passat va ser la celebració dels NACE Olympic Games. Els jocs van retre un homenatge als Jocs Olímpics de Barcelona 92, dels quals s’han complert 25 anys aquest estiu, i van anar un gran èxit. Andrés Roses es mostra molt satisfet pel compromís i treball en equip realitzat per tots els membres d’AIS Barcelona, així com de la col·laboració indispensable de les famílies, creant una gran cohesió entre tots. Tots els nens i nenes «van viure una experiència inoblidable, van conèixer a companys d’altres col·legis i vam fomentar l’orgull de pertànyer a un grup com NACE Schools».

15 / 09 / 17