Música

Centre examinador del Liceu

Nivell Bàsic del Conservatori

Concerts i festivals

actuacions periòdiques dels alumnes

Més de 21 instruments per escollir

i desenvolupament de les capacitats vocals

Convenis amb institucions

Conservatori del Liceu, Escolania de Montserrat, etc.

Més enllà dels requeriments del currículum oficial, els alumnes d’Agora International School Barcelona reben una sòlida formació musical. La música juga un paper destacat a l’educació integral i al desenvolupament de les persones: millora el desenvolupament cognitiu i la memòria, educa l’autodisciplina i l’esforç, la sensibilitat, l’ordre, el treball en equip, l’exactitud, etc. Aquestes virtuts es transmeten, de forma natural, en els àmbits d’activitat més diversos dels nostres centres, i impregnen la vida acadèmica i la relació personal.

Tots els nostres alumnes exerciten l’aprenentatge d’almenys un instrument musical de corda o vent dins del Projecte Orquestra (violí, viola, violoncel ) i el Projecte BigBand (trompeta, trompa, trombó, saxofon, clarinet, flauta travessera, bateria i guitarra) i paral·lelament desenvolupen les seves capacitats vocals en un treball de cant coral i desenvolupament de la veu assessorat per l’Escolania de Montserrat. Actuen periòdicament davant dels seus companys i poden formar part dels grups orquestrals o corals del propi centre. A més, perfeccionen els seus coneixements musicals dins de les activitats extraescolars.

Cal destacar que Agora International School Barcelona és una escola vinculada al Conservatori del Liceu de Barcelona. Per això, se segueixen els recursos educatius propis del Conservatori i complementem el nostre projecte musical amb les eines pedagògiques, materials didàctics i criteris d’avaluació d’aquesta institució. Gràcies a aquest vincle, els alumnes poden obtenir el Diploma de Nivell Bàsic de Música del Liceu de Barcelona, amb la possibilitat de seguir estudiant els nivells més avançats.

Els professors especialistes de música i els responsables d’aquest departament d’Agora International School Barcelona, juntament amb l’equip pedagògic del Conservatori, realitzen les avaluacions corresponents a cada nivell i garanteixen un criteri unificat. Gràcies al seguiment d’aquest programa durant els diferents cursos, als nivells de Bàsic 6 s’obté el Diploma de Nivell Bàsic del Conservatori del Liceu, que assegura el nivell òptim per a la continuïtat dels estudis musicals de titulació. Amb aquest programa i a través del Conservatori del Liceu, es potencia la pràctica en conjunts instrumentals i vocals amb diferents trobades musicals a espais tan coneguts com el Palau de la Música o l’Auditori Superior de Música del Liceu.

ELLS T’HO EXPLIQUEN

«Poder viure tota l’etapa escolar acompanyats de la música, és quelcom que no trobem a tot arreu. Des que l’alumnat és ben petit, a través del cant i la dansa, experimenten la música millorant, d’aquesta manera, el seu desenvolupament intel·lectual, sensorial, auditiu, motriu i de la parla. Posteriorment, quan comencen a tocar un instrument, apareix la màgia de la creativitat, de la imaginació i d’aprendre un llenguatge diferent (i alhora universal).

Una assignatura com la de Projecte Musical permet als alumnes potenciar habilitats socials com el treball en equip, el respecte, la tolerància, la paciència i l’escolta, però també habilitats motrius, com la coordinació, o habilitats intel·lectuals, com la millora de la memòria.

És per tot això que l’aprenentatge de la música és quelcom fonamental a l’escola i sobretot per a nosaltres, els mestres de música, que creem un espai d’aprenentatge de forma lúdica i divertida, no només a l’assignatura de projecte sinó en les extraescolars de música d’instrument i en les diferents formacions de l’escola: La Big Band de corda i de vent, el Music Choir, la Batucada o el Teatre Musical.»

“La música pot canviar el món perquè pot canviar persones”.

(Bono, U2)

Anna Sánchez Carafí

Professora de flauta travessera

«Des de petita havia sentit cantar al meu pare a la coral del poble. La música formava part de la meva vida quotidiana i vaig participar en la coral uns anys. Però mai vaig fer el pas de posar-me a estudiar cap instrument (a mi m’agradava el piano…!!)

Des de fa dos anys, tinc un mestre particular: en Grau, el meu fill.

Cada setmana rebo una lliçó de música del que en Grau ha après al cole. És un moment màgic: em fa, i em sento feliç.

El Projecte Musical que es desenvolupa al col·legi va molt més enllà de l’aprenentatge musical; és un projecte global que ens arriba a tota la família, als avis i a l’entorn d’amics.

Transmet passió.
Us dec molt. Gràcies.»

Núria Tobella

Família de Grau Payarol de 4t EP

«Poder ensenyar una disciplina tan humana i emocional com la música dins l’ensenyament curricular a través de l’aprenentatge dels instruments, tocar en una orquestra, en una Big Band i cantar en una coral, produeix a l’alumne un benefici que va molt més enllà de la música en si.

El bon ambient de professors i coordinadors professionals que hi ha al darrere em fa sentir i orgullosa de formar part d’aquest projecte musical i educatiu.

Els alumnes cada dia estan més motivats perquè han aconseguit reptes que ni ells mateixos es pensaven. Són capaços de tocar i cantar cançons que els agraden i els fan sentir emocions. Aprenen a treballar en equip, a ser organitzats. Les seves ments es desenvolupen i es potencien totes les seves àrees per poder millorar tota la seva evolució educativa i personal.»

Teresa Lluveras

Professora de música

«D’ençà que en Lluís i l’Albert van començar a l’escola, han estat vinculats al departament de música, sense cap imposició de la nostra part. Això ens demostra que sempre s’hi han sentit ben acollits.

Han participat en esdeveniments importants de l’escola, els han acompanyat sempre en moments decisius, com exàmens de canvi de nivell o reconeixements oficials dels nivells assolits. Però a més d’això creiem que l’escola els ha influït positivament en el dia a dia de les matèries curriculars.

Per tot això, cal dir que la nostra experiència amb el departament de música de l’escola és 100% positiva i del tot recomanable.»

Família d‘en Lluís i l’Albert Cano Borràs

Aviso Legal